Willem-Alexanders mentor overleden

Door Redactie
Willem-Alexanders mentor overleden

Op woensdag 4 december jl. overleed topdiplomaat Peter van Walsum (85). Niet alleen voor zijn vrouw en vier kinderen intens verdrietig, ook voor koning Willem-Alexander (52).

Peter van Walsum was immers in een moeilijke periode van het leven van destijds nog de kroonprins zijn steun en toeverlaat. Vanuit hofkringen wordt verklaard dat de diplomaat Willem-Alexander tijdens zijn puberteit als mentor begeleid heeft. Het waren de jaren dat de koning als tiener niet goed kon opschieten met zijn ouders Beatrix en Claus. Iets dat geldt voor bijna alle tieners en hun ouders, maar met alle schijnwerpers op je gericht als troonopvolger voor Willem-Alexander extra ingewikkeld.

Hulp

Omdat de huiselijke spanningen op het Haagse Huis ten Bosch indertijd toenamen tot ongewenste proporties, werd kennelijk hulp van Van Walsum ingeroepen. Mogelijk omdat de diplomaat bekend stond als eigenzinnig en iemand met een pittige eigen mening, maar tevens als boeiend verteller en als expert op het gebied van omgangsvormen, was hij een geschikte begeleider van de tegendraadse kroonprins.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Willem-Alexanders mentor overleden

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.