• Oranjes

Kroondomein afgesloten: ‘Willem-Alexander voor jachttripje naar Spanje!'

Terwijl een groot deel van Kroondomein Het Loo tot ontsteltenis van omwonenden door de koning opnieuw is afgesloten voor de jacht, zou Willem-Alexander niet dáár maar in Spanje met scherp hebben geschoten...

Willem-Alexander

In de eerste week van november kwam al het nieuws naar buiten dat het koninklijk gezin gezamenlijk een weekendje in Madrid heeft doorgebracht. Het was de ideale gelegenheid voor een familie tripje, omdat Willem-Alexander en Máxima naast Amalia (19) en Ariane (15) óók Alexia (17) thuis hadden. Maar voordat het gezin huiswaarts ging, werd er volop genoten van de dagen in de stad waar de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia resideren. Met hen zijn Willem-Alexander en Máxima goed bevriend en zij zoeken het paar op wanneer ze kunnen.

Jagen in Spanje

Of ons koningspaar ook nu de Spaanse ‘collega’s’ heeft bezocht is niet bekend, maar wél wat de koning in de omgeving van Madrid lijkt te hebben gedaan. Volgens een betrouwbare Story-bron is Willem-Alexander daar gaan jagen! Geen illegale bezigheid weliswaar, maar niet één waar de koning graag veel aandacht voor ziet in eigen land, waar de omstreden hobby al jaren met lede ogen wordt aangezien. Daar trekt de familie zich overigens niet heel veel van aan; ook prinses Amalia heeft inmiddels haar jachtakte gehaald.

Pikant

Wat de berichten vanuit Spanje extra pikant maakt is een eerdere verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst over de koning naar aanleiding van de jaarlijkse jacht op Kroondomein Het Loo. Dit natuurgebied wordt drie maanden per jaar dichtgegooid. In die periode wordt er zoals omwonenden eerder aan Story meldden, volop gejaagd. Toen daar in de Tweede Kamer vragen over werden gesteld, reageerde de RVD met de mededeling dat de koning zelf ‘daar maar een dagdeel per jaar’ jaagt. Kennelijk zoekt hij ook buiten de grenzen naar jachtvertier! Zelfs in een periode waarin uitwijken naar het buitenland niet nodig is.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 53 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.