• Oranjes

Willem-Alexander en Máxima onder vuur: coronaregels geschonden!

Door Redactie
Willem-Alexander en Máxima onder vuur: coronaregels geschonden!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich tijdens hun vakantie in Griekenland niet aan de regels voor het houden van 1,5 meter afstand gehouden. Dat meldt RTL Nieuws, dat zich baseert op een foto die op internet circuleert.

De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Bijzonder detail: de koning draagt in zijn rechterhand een mondkapje. RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man die met het paar op de foto staat, één van de eigenaren is.

'Een foutje'

Het nieuwsprogramma laat weten dat met de maker van de foto is gesproken. \De foto was voor een privé fotoalbum', zegt hij. En over het schenden van de coronaregels: 'dat was een foutje.'

Schenden van mediacode

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) was zondagavond niet bereikbaar voor een reactie. Eerder wilde de RVD niets zeggen over mogelijke maatregelen tegen media die dit weekeinde foto's publiceerden van de koning en koningin toen zij op de Middellandse Zee vakantie vierden. De opnamen zijn in strijd met de mediacode die het Koninklijk Huis voor zichzelf hanteert.

Koningspaar in badkleding

De foto's tonen het koningspaar in badkleding aan boord en bij hun nieuwe, in Muiden geregistreerde, boot Alma. Volgens het Duitse boulevardblad Bild zijn de opnamen vrijdag gemaakt nabij Mykonos, tijdens een vaartocht die Willem-Alexander en Máxima maken langs verschillende Griekse eilanden. De foto's vonden na publicatie door Bild snel hun weg naar Nederlandse media en beeldbanken van fotopersbureaus.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Willem-Alexander en Máxima onder vuur: coronaregels geschonden!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.