• Oranjes

Willem-Alexander en Máxima in maart naar Griekenland

Door Redactie
Willem-Alexander en Máxima in maart naar Griekenland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart op staatsbezoek naar Griekenland. Dat zou eigenlijk in december al plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis werd het bezoek uitgesteld.

Het koningspaar is uitgenodigd door de Griekse president Katerina Sakellaropoulou. Ook minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken, minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaan mee op de reis.

Samenwerking

Tijdens het bezoek wordt aandacht besteed aan samenwerking tussen de landen op het gebied van innovatie, duurzaamheid, migratie, mensenrechten en ook het partnerschap binnen de Europese Unie. Zo legt het paar bij aanvang van het staatsbezoek een krans bij het monument van de onbekende soldaat op het Syntagmaplein in Athene. Daarna worden zij welkom geheten bij het Presidentieel Paleis en ontvangen door president Katerina Sakellaropoulou. Ook ontmoeten Willem-Alexander en Máxima de premier van de Helleense Republiek, Kyriakos Mitsotakis, in het Maximus Mansion. Ook bezoekt het paar onder meer een oncologische kliniek van het kinderziekenhuis Paidon. Die kliniek werkt samen met het Prinses Máxima Centrum op het gebied van kinderoncologie.

Lesbos

De laatste dag van het bezoek staat in het teken van migratie en duurzaamheid op het eiland Lesbos, waar veel vluchtelingen worden opgevangen. Het paar spreekt met bewoners, veldwerkers van Nederlandse hulporganisaties, medewerkers van een kinderopvang en vertegenwoordigers van de Griekse overheid. Ook wordt op Lesbos aandacht gegeven aan het werk van Nederlanders binnen de migratieketen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.