• Oranjes

Willem-Alexander bijna aangereden op terrein Paleis Huis ten Bosch

Door Redactie
Willem-Alexander bijna aangereden op terrein Paleis Huis ten Bosch

Koningin Máxima zag het allemaal voor haar ogen gebeuren. Terwijl zij en Willem-Alexander op het terrein van hun woonpaleis liepen, werd haar echtgenoot bijna omver gereden door een vrachtwagen. Hoe kon dit, onder toeziend oog van de beveiligers, plaatsvinden?

Tumult op Paleis Huis ten Bosch! En niet alleen vanwege boze boeren die daar vorige week langstrokken, hopend op de steun van koning Willem-Alexander in het stikstofdebat. Maar ook vanwege een angstig voorval kort daarvoor op de oprijlaan van het woonpaleis. Het Duitse Neue Post spreekt over een incident met een vrachtwagen op het terrein, dat bijna verkeerd was afgelopen.

Op een haar na

Zelfs de beveiligingsmedewerkers zagen niet op tijd dat een vrachtwagen die zojuist enkele spiegels had afgeleverd bij het paleis bijna een ramp veroorzaakte. ‘De vrachtwagen had technische problemen. De chauffeur stond naast zijn wagen en ijsbeerde met zijn telefoon in de hand. Máxima en Willem-Alexander kwamen op dat moment naar buiten lopen in de richting van een auto die hen naar een privé-afspraak in Amsterdam zou brengen. Er was, zoals je altijd zult zien op zo’n moment, sprake van haast. Máxima liep enkele meters voor haar echtgenoot. Die stopte even omdat een van zijn schoenveters los was komen te zitten.’ Terwijl Willem-Alexander zich concentreerde op het strikken van zijn schoenveter, rolde de vrachtwagen naar achter. Het was Máxima die een noodkreet slaakte in de richting van haar man. Willem-Alexander schrok en wilde wegspurten, maar struikelde daarbij, waardoor een van de achterwielen van het voertuig zijn linkervoet op een haar na miste!

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.