Willem-Alexander beleefde tot nu toe nog geen enkel saai moment als koning

Koning Willem-Alexander heeft het koningschap tot nu toe geen moment als saai ervaren.

Willem-Alexander en Máxima

Dat vertelde hij donderdag tijdens het afsluitende persgesprek van het driedaagse staatsbezoek aan Slowakije.

'Het is voorbij gevlogen', antwoordde de koning op de vraag hoe hij zijn eerste tien jaar als koning heeft ervaren. Hij noemt het een periode met 'veel hoogtepunten maar ook veel dieptepunten'.

'Geen moment saai geweest'

'Als je kijkt naar de hoogtepunten denk ik aan sport, maar ook aan 75 jaar bevrijding en mooie bezoeken, maar er was ook MH17, corona en het overlijden van mijn broer. Het is geen moment saai geweest in de afgelopen tien jaar', aldus de koning.

Máxima

Willem-Alexander prijst ook de samenwerking met zijn vrouw, koningin Máxima. 'Ik heb een prachtig teamwerk met mijn vrouw op kunnen bouwen en kan me bijna niet voorstellen dat het al tien jaar geleden is dat we hieraan zijn begonnen.'

Teamwerk

Koningin Máxima vindt dat haar man de afgelopen tien jaar zeker is veranderd. 'Ik hoop van wel', zegt ze lachend. Máxima denkt ook dat zij en haar man 'als team' sterker zijn geworden. Daarnaast is ze blij dat er ruimte voor haar is om te doen wat ze leuk vindt, van het bevorderen van mentale gezondheid tot financiële inclusiviteit.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!