Wil men Camilla wel als koningin-gemalin naast koning Charles III?

Door Redactie
Wil men Camilla wel als koningin-gemalin naast koning Charles III?

Hoewel prins Charles’ echtgenote Camilla in de afgelopen jaren steeds meer omarmd is door haar landgenoten, zou ze enorm gespannen zijn geweest toen ze na het overlijden van koningin Elizabeth naast koning Charles koningin-gemalin werd. Want hoe zouden de Britten nú op haar reageren?

Ooit was ze de meest gehate vrouw van het Verenigd Koninkrijk, omdat zij degene zou zijn die het huwelijk van prins Charles en prinses Diana op de klippen had doen lopen. Maar in haar jaren als echtgenote van Charles toonde Camilla zich een betrokken, geïnteresseerde vrouw die de toenmalige kroonprins tot grote steun was. En de Britten gingen overstag: Camilla was eigenlijk best een aanwinst voor de koninklijke familie.

Onzeker

Of men er nog steeds zo over zou denken als Charles eenmaal op de troon zat, dáár was Camilla niet zo zeker van, blijkt. ‘Ik was op de maandag na het overlijden van The Queen bij de koning en koningin-gemalin,’ vertelt royalty-watcher Rebecca English in een gesprek tussen koningshuisdeskundigen in de YouTube-show Palace Confidential. ‘Het was de eerste keer dat ik ze meemaakte na Elizabeths overlijden. De koningin-gemalin leek gebroken en overmand door rouw. En het was overduidelijk dat ze heel onzeker was over de ontvangst die ze van het Britse volk zou krijgen.’

Boze heks

Journalist en politiek commentator Andrew Pierce had een verklaring voor die onzekerheid. ‘Camilla wist dat ze jarenlang door het Britse volk werd gezien als ‘boze heks’,’ zei hij. ‘In de privésfeer maakte ze daar zelfs grapjes over. Maar ze bleef bij Charles omdat ze van hem houdt, en hij van haar. Ik denk dat dat een bewijs is van hun buitengewoon grote liefde.’  

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.