• Liefde

Weer schandaal rond Spaanse oud-koning: ‘Juan Carlos gechanteerd met seksvideo’

Door Redactie
Weer schandaal rond Spaanse oud-koning: ‘Juan Carlos gechanteerd met seksvideo’

Het is een publiek geheim dat de Spaanse oud-koning Juan Carlos het nooit zo nauw heeft genomen met de huwelijkse trouw. Hij beleefde talloze buitenechtelijke affaires. Zijn huwelijk met koningin Sofia bestaat al zo’n dertig jaar enkel op papier. Sofia gaf er de brui aan toen ze samen met haar drie jonge kinderen haar man tijdens een van zijn reizen wilde verrassen en hem in de armen van een minnares aantrof.

Onlangs kwamen de ontembare seksdrift en ontrouw van Juan Carlos, die in 2014 afstand deed van de troon, wederom in het nieuws. In een net verschenen boek van twee Spaanse journalisten valt te lezen dat Juan Carlos eind jaren negentig een afkoopsom van ruim zes miljoen euro betaalde aan een minnares. Zij wilde een sekstape openbaar maken, wat natuurlijk niet alleen genant is, maar ook ronduit pijnlijk. Volgens de Spaanse krant El Periódico schreef voormalig politiecommissaris en undercoveragent José Manuel Villarejo in zijn dagboek hoe drie van de grootste bedrijven van Spanje, telefoonbedrijf Telefonica, bank Santander en energiegigant Repsol, ieder meer dan twee miljoen euro aan actrice en model Barbara Rey betaalden. Zij zou in de jaren tachtig en negentig een affaire hebben gehad met Juan Carlos en middels drie verborgen camera’s in haar huis, zonder zijn medeweten, sekspartijen met hem hebben opge-nomen. Natuurlijk wilde het hof koste wat het kost voorkomen dat die beelden naar buiten kwamen, dus werd een gigantisch geldbedrag betaald om Barbara Rey te laten zwijgen. Althans, dat beweert Villarejo.

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.