• Oranjes

Wat speelde er tussen Julia Roberts en koning Willem-Alexander?

Door Redactie
Wat speelde er tussen Julia Roberts en koning Willem-Alexander?

De namen Julia Roberts en koning Willem-Alexander heb je waarschijnlijk niet vaak samen in één zin gelezen. Toch zou de actrice zomaar de rol van Máxima overgenomen kunnen hebben.

Of ja, volgens filmjournalist René Mioch dan. In een interview met Het Parool doet hij namelijk een nogal schokkende onthulling. 'Wist je dat Julia Roberts mij eens vertelde dat ze zo verliefd was op de, toen nog, kroonprins?'

Koningin

René trad dan ook op als ware matchmaker, maar het mocht uiteindelijk niet baten. 'Ik heb nog geprobeerd een première te organiseren waar ze allebei aanwezig zouden zijn. Dat leek me zo leuk, als Julia Roberts koningin was geworden.'

Eerste ontmoeting

In april 1999 vond de eerste ontmoeting plaats tussen Máxima en Willem-Alexander. Dat gebeurde in de Spaanse stad Sevilla. Vanaf dat moment sloegen de twee aan het daten, om vervolgens in 2001 hun verloving bekend te maken. Slechts een paar maanden later, op 2 februari 2002, trouwde het stel in Amsterdam. Maar hoe zag Máxima er vroeger uit, vóór haar ontmoeting met Willem-Alexander?

Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders, Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.