• Liefde
  • Britse Royals

Wat Meghan allemaal níét (meer) mag!

Door Redactie
Wat Meghan  allemaal níét (meer) mag!

Meghan Markle zal zich, hoe gelukkig ze ook is met prins Harry, af en toe weleens achter de oren krabben nu ze deel uitmaakt van de Britse koninklijke familie. Want ze zal zich aan het strenge protocol moeten houden en veel dingen die ze voorheen deed níet meer mogen. Ook zal ze aanvallen op haar persoon moeten kunnen incasseren. En díé zijn er... 

Honderden mensen waren samengestroomd in het Noord-Engelse Nottingham, waar Harry en Meghan Markle hun allereerste gezamenlijke officiële afspraak hadden. De Britse prins en zijn Amerikaanse verloofde stráálden en liepen hand in hand op het publiek af. Uiteraard lag Meghan onder een vergrootglas. Wat zou ze aanhebben, hoe zou ze zich gedragen, zou ze nerveus zijn? Van nervositeit was niets te merken bij de Amerikaanse actrice, die het wel gewend is om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ze zag er keurig en niet opvallend uit en bovendien erg verliefd; ze streek Harry af en toe even over zijn arm en keek hem geregeld lachend aan. Het publiek was wég van haar. Harry en Meghan namen ruimschoots de tijd om handen te schudden en hier en daar een praatje te maken. Een dame vertelde aan de Britse media dat Meghan haar had verteld overweldigd te zijn door de warme ontvangst, en er werd in de Amerikaanse media zelfs apart melding gemaakt van het feit dat ze een gevallen handschoen opraapte en teruggaf aan de eigenares. Al met al was het eerste publieke optreden van Meghan een groot succes. 

Géén selfies 

Maar Britse protocoldeskundigen hadden wel het een en ander aan te merken. Zo was Meghan vóór Harry gaan lopen, en dat is eenvoudigweg not done. Ze moet áchter haar verloofde – en straks echtgenoot – blijven. Ook had ze te enthousiast gezwaaid, met haar hele arm. Ze moet voortaan haar arm gebogen houden en alleen haar hand van links naar rechts bewegen. Dat selfies uit den boze zijn, weet ze al. Toen iemand uit het publiek haar erom vroeg, antwoordde ze gedecideerd dat dát niet mocht. Meghan zal ook haar geliefde versleten spijkerbroek met gaten in de kast moeten laten hangen. Ze droeg hem toen ze met Harry in Toronto de Invictus Games bijwoonde, maar zal zich er zelfs op vakantie niet meer in kunnen vertonen. Ook zal ze moeten afleren haar benen over elkaar te slaan wanneer ze zit. De knieën moeten keurig naast elkaar.

'Not to do'

En zo zal er nog het een en ander op de ‘(not) to do’-lijst staan. Niet ondenkbaar is dat er ook met Meghan gesproken zal worden over hoe ze moet reageren op krachten van buitenaf. Kritiek bijvoorbeeld, of aanvallen op haar persoon. De eerste in rij om zich negatief over Meghan uit te laten was haar halfzus Samantha Grant, dochter van Meghans vader Thomas Markle uit zijn eerste huwelijk. Samantha vertelde vlak nadat de relatie van Harry en Meghan bekend was geworden dat Meghan zich emotioneel en financieel steeds meer had losgemaakt van haar familie naarmate ze als actrice beroemder werd. ‘De koninklijke familie zou schrikken als ze weten wat ze haar eigen familie heeft aangedaan. De waarheid zou haar relatie met Harry vernietigen. Haar gedrag past zeker niet bij iemand van de koninklijke familie. Hollywood heeft haar veranderd, ik denk dat prinses worden haar ambitie is.’ Samantha zou zelfs een boek gaan schrijven waarin ze alle familiegeheimen uit de doeken zou doen. Maar toen de verloving van Harry en Meghan werd bekendgemaakt, bond ze in en noemde ze haar halfzus ‘geweldig’. 

Lees het hele verhaal in Story. Story 50 ligt nu in de winkel.

Wat Meghan  allemaal níét (meer) mag!

Beeld: ANP