• Oranjes

Warm welkom voor Beatrix  in ‘tweede thuis’ Lech

Door Redactie
Warm welkom voor Beatrix  in ‘tweede thuis’ Lech

Voor prinses Beatrix (84) voelt het Oostenrijkse Lech als ‘tweede thuis’. Haar ouders Juliana en Bernhard kwamen hier al sinds 1959 om te genieten van de prachtige pistes, en zij en haar zussen stonden er vanaf hun jongste jaren op de ski’s. Beatrix deed hetzelfde met haar eigen gezin en nog steeds brengen de Oranjes hun skivakanties er door. 

Sinds jaar en dag strijkt de koninklijke familie  neer in Gasthof Post. Hun verblijf bij de familie Moosbrugger, die het hotel al sinds 1937 runt, voelt elke keer weer als een warm familiebezoek. Het verschrikkelijke skiongeluk van prins Friso op 17 februari 2012, nu tien jaar geleden, heeft hen er nooit van weerhouden terug te keren in Lech – juist omdat de plek zo vertrouwd is. Ook deze week verblijft Beatrix in Lech, waar ze in deze moeilijke tijd ongetwijfeld enorm veel steun zal hebben aan de Moosbruggers. Hier kan de prinses helemaal zichzelf zijn; in het inmiddels tot een mondain skioord uitgegroeide dorp kan Beatrix ongestoord gaan en staan waar ze wil. In de straten of op de pistes zal niemand haar aanspreken of lastigvallen. En zij en haar familie verblijven steevast in appartementen die geheel gescheiden zijn van de rest van het hotel, waardoor ze voor de overige hotelgasten praktisch onzichtbaar zijn. En dat zullen de Oranjes die dit jaar naar Lech komen ook voor de media zijn; de Rijksvoorlichtingsdienst heeft laten weten dat het koninklijk gezin niet meer voor de jaarlijkse fotosessie zal poseren wanneer het niet compleet is.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.