• Royals

Waarom Kate nooit gekleurde nagellak draagt

Door Redactie
Waarom Kate nooit gekleurde nagellak draagt

Met een beauty budget van naar verluidt zo'n 32.500 euro per jaar, kan hertogin Kate zich aardig uitleven als het gaat om kappers, visagisten en andere schoonheidsbehandelingen. Op nagelstylisten wordt echter bespaard door de Britse royal. 

Dress code

Je zult Kate Middleton nooit met glanzende gellakjes in warme wintertinten of een bescheiden acrylnageltje zien. En dat heeft een reden. Volgens de officiële dress code van de Britse koninklijke familie is het namelijk niet toegestaan om een onnatuurlijk ogende kleur nagellak te dragen. 

Naturel

Kate draagt daarom altijd hetzelfde naturel lakje van Essie. Een klassieke keuze die zij wellicht van koningin Elizabeth afkeek. De vorstin draagt namelijk al 29 jaar lang dezelfde nagellak; de zachtroze kleur 'Ballet Slippers' van Essie, een potje ter waarde van 10 euro.

Ballet Slippers

"Het is de enige kleur die hare Majesteit wil dragen", schreef de kapper van de koningin in 1989 al in een brief aan hofleverancier Essie. De koningin staat hierin niet alleen. Volgens het merk worden er 30 potjes 'Ballet Slippers' per uur verkocht in de Verenigde Staten. 

Allure

Kate zou op haar beurt de kleur 'Allure' dragen, een iets wittere tint van hetzelfde merk. Het zou ook de nagellak geweest zijn die zij op haar trouwdag droeg. 

Waarom Kate nooit gekleurde nagellak draagt

Bron: Nouveau.nl | Beeld: ANP