• Royals

Waarom hertogin Kate later dezelfde titel als prinses Diana krijgt: Princess of Wales

Door Redactie
Waarom hertogin Kate later dezelfde titel als prinses Diana krijgt: Princess of Wales

Het is Meghan Markle die qua flair het meest in de buurt komt van de overleden prinses Diana. Toch is het uiteindelijk hertogin Kate die er met de titel van Diana vandoor gaat. Hoe zit dat?

Hoewel Queen Elizabeth nog lang niet van plan is om plaats te maken voor Charles weten we wél wat de titels gaan worden als iedereen opschuift in de lijn der troonopvolging. Prins Charles wordt uiteraard koning - hij kan nu al niet wachten - en de kans is groot dat Camilla, nu hertogin van Wales, wordt óf Her Royal Highness The Princess Consort of queen consort. Gezien de populariteit (...) van Camilla ziet het volk het helemaal niet zitten dat ze de titel koningin krijgt. Toch staat haar man er op dat ze koning wordt. Wordt vervolgd...

Hertogin Kate neemt titel van Diana over

Zodra Elizabeth aftreedt of komt te overlijden krijgen William en Kate een andere titel. Nu zijn ze hertog en hertogin van Cambridge, als Charles koning is kiest hij er waarschijnlijk voor om hen de prins en prinses van Wales te noemen. Camilla is overigens niet voor niets hertogin van Wales in plaats van prinses, gezien niemand het haar in dank af zou nemen als ze de titel van Diana zou overnemen. De kans bestaat echter dat Kate óók kiest voor hertogin in plaats van prinses uit respect voor Diana. 

Harry en Meghan worden waarschijnlijk hertog en hertogin van Sussex nadat ze elkaar het ja-woord geven.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Waarom hertogin Kate later dezelfde titel als prinses Diana krijgt: Princess of Wales

Beeld: ANP