Voor Pieter-Christiaan (46) staan bewegen en gezondheid voorop

Door Redactie
Voor Pieter-Christiaan (46) staan bewegen en gezondheid voorop

Door de beursgang van het bedrijf Adyen zijn de resterende aandelen van prinses Mabel met de laatste koers 169 miljoen euro waard. Een ‘erfenis’ van wijlen haar man prins Friso, die destijds in dit bedrijf investeerde. Maar meer prinsen hebben een groot zakelijk inzicht. Onder andere Pieter-Christiaan. 

Voor Pieter-Christiaan (46) – intimi noemen hem PC – staan bewegen en gezondheid voorop. Zo zet de prins zich als ambassadeur van JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, in om overgewicht bij jongeren tegen te gaan. Ook is hij voorzitter van Laureus Nederland, een internationale beweging die jongeren uit achterstandswijken stimuleert om gezonder te leven. Net als bij Bernhard trekt ook bij hem het zakenleven. Nadat hij in 1999 zijn rechtenstudie in Utrecht voltooide, vertrok hij naar Londen waar hij tot 2002 bij ABN AMRO Rothschild werkte. Van 2004 tot 2009 werkte Pieter-Christiaan bij de Directie Operaties Koninklijke Marechaussee en hij verliet de dienst als luitenant-kolonel.

Meer verhalen lees je in de nieuwste Story. Editie 30 ligt nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Voor Pieter-Christiaan (46) staan bewegen en gezondheid voorop

Beeld: ANP