Volk is verbaasd over actie Deense vorstin: Koningin Margrethe verkoopt kunst onder schuilnaam

Door Redactie
Volk is verbaasd over actie Deense vorstin: Koningin Margrethe verkoopt kunst onder schuilnaam

Dat koningin Margrethe niet onverdienstelijk schildert, blijkt wel uit het feit dat haar werk regelmatig wordt geëxposeerd. Het liefst haalt Margrethe haar schildersezel, verf en kwasten uit de opbergruimte wanneer ze vertoeft in Zuid-Frankrijk, waar zij in wijnplaats Cahors een schitterend wijnkasteel bezit. 

Nadat echtgenoot Henrik in februari 2018 op 83-jarige leeftijd was overleden, vroegen veel Denen zich af of hun koningin nog wel behoefte had om naar het Franse wijnkasteel te gaan – de plek waar ze samen zoveel mooie momenten hadden beleefd. Maar juist daarom verblijft Margrethe er graag. ‘Ik voel me hier erg thuis,’ aldus de koningin, die het onder andere zo fijn vindt in Cahors, omdat ze er een anoniem leven kan leiden. Zo gaat ze – terwijl haar beveiligers op afstand wel een oogje in het zeil houden – zelf naar de markt om inkopen te doen, iets wat in Denemarken onmogelijk is. In het kasteel vermaakt Margrethe zich prima met haar grote hobby schilderen. 

Beeld: BrunoPress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 6 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.