• Liefde

Verzoening met echtgenote Sofia? Gevluchte oud-koning Juan Carlos keert tóch terug naar Spanje

Door Redactie
Verzoening met echtgenote Sofia? Gevluchte oud-koning Juan Carlos keert tóch terug naar Spanje

In de zomer van 2020 vluchtte oud-koning Juan Carlos (84) naar de Verenigde Arabische Emiraten, nadat hij in Spanje onder vuur kwam te liggen vanwege vermeende financiële misstanden, waaronder witwaspraktijken en belastingontduiking. 

Justitie deed meerdere onderzoeken, onder meer naar de bemoeienis van Juan Carlos met de verkoop van contracten voor de aanleg van de ‘hogesnelheidstrein van de woestijn’ in Saoedi-Arabië. Hij zou daarvoor commissie hebben ontvangen: de toenmalige koning Abdullah van Saoedi-Arabië stortte een bedrag van 65 miljoen euro op een Zwitserse rekening waar Juan Carlos toegang toe had. Maar nu zijn de zaken tegen de oud-koning geseponeerd, vanwege het ontbreken van voldoende belastend bewijs, verjaring en constitutionele onschendbaarheid. Dat betekent dat Juan Carlos weer terug kan keren naar Spanje. Maar keert hij ook terug naar echtgenote Sofia? Hun huwelijk wankelt al jaren vanwege de talloze buitenechtelijke affaires van de Spaanse oud-koning. Er wordt gesproken over duizend minnaressen voor één nacht, en een aantal langdurige verhoudingen met onder anderen interieurontwerpster Marta Gayá en met de Deense Corinna zu Sayn-Wittgenstein, voor wie Juan Carlos zelfs een huis nabij het paleis regelde.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.