• Oranjes

Vertrouwen in koning Willem-Alexander fors gedaald

Door Redactie
Vertrouwen in koning Willem-Alexander fors gedaald

De coronacrisis heeft Willem-Alexander en zijn populariteit geen goed gedaan. Het vertrouwen in de koning is in de afgelopen maanden fors gedaald.

In april had nog 76 procent van alle Nederlanders vertrouwen in de koning. Nu, in december, is dat nog maar 47 procent. Nederlanders zijn ook minder tevreden over het functioneren van de koning. In april was 67 procent (heel) tevreden met het functioneren van Willem-Alexander, nu is dat nog 51 procent. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van Nieuwsuur. 

Blunder na blunder

Reden van de afname van vertrouwen zijn wellicht de vele blunders die de koning dit jaar maakte. In augustus lagen ze onder vuur doordat ze de coronaregels schonden door geen afstand te houden in een Grieks restaurant. In oktober reisde het gezin opnieuw af naar Griekenland, maar dit keer was er grote verontwaardiging omdat het land net in een gedeeltelijke lockdown ging en niet-noodzakelijke reizen werden afgeraden. Het gezin brak de vakantie na een dag af. Bij thuiskomst gaf de koning weer niet het goede voorbeeld door zijn mondkapje niet te dragen in de taxi. 

Beeld: Peter Smulders | Bron: NOS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.