• Oranjes

Verdween zoon van prins Constantijn daarom uit het zicht? ‘Claus-Casimir in aanraking met politie’

Verdween zoon van prins Constantijn daarom uit het zicht? ‘Claus-Casimir in aanraking met politie’

Tieners hebben zo hun streken en dat geldt ook voor graaf Claus-Casimir (17), de enige zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien. In tegenstelling tot zijn zus Eloise (18) die geregeld de publiciteit zoekt, horen we zelden iets van ‘Claus’ zoals hij door intimi wordt genoemd. 

Toch was hij in september vorig jaar ineens groot nieuws nadat bekend werd dat hij door zijn ouders naar de beruchte Schotse kostschool Gordonstoun was gestuurd. Dat zonder dat werd verteld wat de reden van deze ingrijpende beslissing was. In hofkringen wordt kennelijk wel gefluisterd wat daaraan ten grondslag lag: Claus-Casimir zou in aanraking zijn geweest met de politie! Dit stelt royaltykenner Rick Evers deze week in een aflevering van de Máxima 50-special van Libelletv.nl.

Politie

In een gesprek over die andere puber-Oranje die op jonge leeftijd naar het buitenland verkast, prinses Alexia, vertelt Rick: ‘Zij (Alexia – red.) is wel degene met wie ze in het gezin het meest te stellen hebben, maar het is niet zoals bij het neefje van de prinsessen, Claus-Casimir, die in aanraking is geweest met de politie...’ Een opmerkelijke uitspraak van de goed ingelichte royaltyreporter. Het zou allemaal gaan om een incident waarbij Claus-Casimir met vrienden vuurwerk afstak onder een viaduct. Dat was geen toevallig gekozen plek, het ging namelijk om knalvuurwerk. Afgestoken onder een betonnen bouwwerk als een viaduct knalt dat natuurlijk nog harder, wat precies de bedoeling zal zijn geweest. De klappen wekten ook de aandacht van een politiepatrouille die de jongens in de kraag vatte en meenam.

Door: Matthijs Albers | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.