• Oranjes

Veel gelukswensen voor jarige prinses Beatrix (85)

Prinses Beatrix wordt dinsdag volop gefeliciteerd met haar 85e verjaardag.

Prinses Beatrix

Via sociale media laten mensen uit binnen- en buitenland een gelukswens achter voor de moeder van koning Willem-Alexander.

Op Twitter schrijft premier Mark Rutte bijvoorbeeld dat Beatrix een 'respectabele leeftijd' heeft bereikt. 'Ik feliciteer haar daar van harte mee en wens haar een mooie dag en nog vele jaren in goede gezondheid toe.'

De tekst gaat verder onder de tweet.

Nieuwe portretfoto's

Veel mensen schrijven ook iets over de reeks nieuwe portretfoto's van Beatrix die dinsdag online zijn gekomen. De prinses poseerde onder meer met koning Willem-Alexander en kleindochter prinses Amalia. De beelden zijn gemaakt door fotograaf Gemmy Woud-Binnendijk. Beatrix viert haar verjaardag zonder Willem-Alexander, koningin Máxima en Amalia. Zij zijn namelijk nog in het Caribisch deel van Nederland.

Levensloop 

Beatrix was van 30 april 1980 tot en met 30 april 2013 koningin van Nederland. De 85-jarige prinses werd op 31 januari 1938 geboren op Paleis Soestdijk in Baarn als oudste kind van koningin Juliana en prins Bernhard. Op 10 maart 1966 trouwde prinses Beatrix met Claus von Amsberg en samen kregen zij drie zoons: Willem-Alexander, Friso en Constantijn. In 2002 overleed haar man Claus. Elf jaar later overleed ook haar zoon Friso als gevolg van een ski-ongeluk.

Prinses van Oranje-Nassau

Tegenwoordig woont prinses Beatrix op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Af en toe is ze nog in de openbaarheid als Prinses van Oranje-Nassau, maar dat is niet heel vaak meer. Halverwege januari was ze nog bij de uitvaart van de Griekse koning Constantijn en bij de traditionele nieuwjaarsontvangsten van het koningspaar.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!