Van baby tot koningin: zó zag Máxima er vroeger uit

Altijd al benieuwd geweest naar koningin Máxima (52) in haar jongere jaren? Eén ding is duidelijk: de koningin is altijd al prachtig geweest.

maxima vroeger

Máxima kwam pas op latere leeftijd in beeld bij ons Nederlanders. Anders dan bij Willem-Alexander, weten we dus maar nauwelijks hoe ze eruitzag in haar jongere jaren. Gelukkig zijn er veel foto's waarop we zien hoe koningin Máxima vroeger was, van haar jeugd tot het moment dat we haar leerden kennen.

Eerste ontmoeting 

In april 1999 vond de eerste ontmoeting plaats tussen Máxima en Willem-Alexander. Dat gebeurde in de Spaanse stad Sevilla. Vanaf dat moment sloegen de twee aan het daten, om vervolgens in 2001 hun verloving bekend te maken. Slechts een paar maanden later, op 2 februari 2002, trouwde het stel in Amsterdam. Maar hoe zag Máxima er vroeger uit, vóór haar ontmoeting met Willem-Alexander?

Dit was koningin Máxima vroeger

Sinds Máxima onderdeel uitmaakt van de Nederlandse koninklijke familie zijn er meer foto's verschenen van toen ze nog niet bekend was. Zo deelde de Rijksvoorlichtingsdienst meerdere jeugdfoto's van onze koningin, waarop we Máxima als baby, peuter én tiener zien. Sinds haar relatie met Willem-Alexander verscheen Máxima meer en meer in de schijnwerpers. Bekijk hieronder hoe Máxima vroeger was, van baby tot het moment dat ze zichzelf een royal mocht noemen.

Als baby in 1971

Máxima Zorreguieta Cerruti werd op 17 mei 1971 in Buenos Aires geboren als de dochter van Jorge Zorreguieta en María del Carmen Cerruti Carricart. Wat een lieve baby!

Van baby tot koningin: zó zag Máxima er vroeger uit

Als peuter in 1973

Ze groeide op in de wijk Recoleta in Buenos Aires, Argentinië. Máxima heeft naast twee broers en een zus ook nog drie halfzussen, kinderen uit het eerste huwelijk van haar vader.

Van baby tot koningin: zó zag Máxima er vroeger uit

Als kind in 1977

Hier is Máxima zes jaar oud, lekker aan het spelen met blokken. In haar blik herkennen we haar toekomstige kinderen Amalia, Alexia en Ariane zeker terug!

Van baby tot koningin: zó zag Máxima er vroeger uit

Als jonge tiener in 1984

Máxima is op deze foto dertien jaar, waarop ze samen met jeugdvriendin Samantha Deane poseert. We moesten even twee keer kijken om te checken of dit écht niet een foto van prinses Alexia is. Want wow, wat lijkt de tweede dochter van Máxima erg op haar moeder!

Van baby tot koningin: zó zag Máxima er vroeger uit

Als jong volwassene in 1988

Op deze foto zien we de Máxima van vroeger samen met haar jeugdvriendinnen Agustina Solanas, Samantha Deane en Tristana Maccio. Máxima is hier zeventien jaar.

Van baby tot koningin: zó zag Máxima er vroeger uit

Studententijd 

In 1988 behaalde koningin Máxima haar baccalaureaat aan de Northlands School. Tijdens die studie werkte zij bij Mercado Abierto S.A. Hier deed zij onderzoek naar de financiële markt gerichte software. Dit deed zij van 1989 tot 1990. Daarna studeerde ze Economie aan de Katholieke Universiteit van Argentinië (Universidad Católica Argentina). In 1995 studeert ze daar af. Van 1992 tot 1995 werkt ze op de verkoopafdeling van Boston Securities S.A. in Buenos Aires. Daarnaast gaf Máxima Engelse les aan kinderen en volwassenen en wiskunde aan middelbare scholieren en eerstejaars studenten. In die tijd is onderstaande foto gemaakt.

Als twintiger in 1994

We gaan weer terug naar 1994. Hier zien we de Máxima poseren in een natuurgebied, in een casual outfit met zonnebril in het haar. Op deze foto was ze 23 jaar oud.

Van baby tot koningin: zó zag Máxima er vroeger uit

Als de verloofde van Willem-Alexander in 2001

In de komende jaren veranderde het leven van Máxima Zorreguieta compleet. In 1999 ontmoette ze de Nederlandse prins Willem-Alexander, met wie ze zich in 2001 verloofde. Hieronder zien we een van haar eerste officiële momenten als Nederlandse royal.

Van baby tot koningin: zó zag Máxima er vroeger uit

Beeld: Getty Images, ANP, RVD

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!