• Royals
  • Oranjes

Uit Koninklijke Kringen: Royals met humor

Door Redactie
Uit Koninklijke Kringen: Royals met humor

Naar de buitenwereld toe moeten ze meestal serieus doen – als je blauw bloed door je aderen hebt stromen, heb je immers een voorbeeldfunctie en hebben veel van je verplichtingen een serieus tintje. Toch zijn er royals van wie we weten dat ze een goeie grap niet uit de weg gaan.

  1. Koningin Elizabeth

    Koningin Elizabeth regeert al 69 (!) jaar met strakke hand over het Verenigd Koninkrijk én over haar familie. In kleine kring is echter bekend dat The Queen een enorm (droog) gevoel voor humor heeft. Ze heeft vooral haar woordje klaar als ze in privésituaties niet wordt herkend. ‘U lijkt precies op de koningin!’ riep een oude dame ooit toen Elizabeth in Sandringham naar een winkel ging. ‘Dat is een hele geruststelling,’ antwoordde ze.
  2. Koningin Máxima

    Toen in 2001 de verloving van Willem-Alexander en Máxima bekend werd gemaakt, was door de ‘hij was een beetje dom’-opmerking (ook al had ze die aangereikt gekregen) meteen duidelijk dat je kon lachen met deze mooie Argentijnse. In de twintig jaar die volgden, hebben we onze koningin talloze keren zien schaterlachen. Of ze nou een schoen verliest of een hoed of haar man in de maling neemt: Máxima heeft overduidelijk humor.
  3. Prins Philip

    De grappen van prins Philip gaan volgens sommigen af en toe te ver, maar de bijna 100-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth maakt zijn vrouw al vele decennia aan het lachen. Zij is naar verluidt dol op zijn stoute gevoel voor humor. Insiders zijn ervan overtuigd dat Philip mede door zijn humor de koningin door de lockdown sleept.

Beeld: Brunopress

Dit verhaal komt uit Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Uit Koninklijke Kringen: Royals met humor

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.