• Royals

Uit koninklijke kringen: prinses Charlène mikpunt van kritiek door kledingkeuze

Door Redactie
Uit koninklijke kringen: prinses Charlène mikpunt van kritiek door kledingkeuze

Prinses Charlène is wel vaker het onderwerp van kritiek, maar die heeft zelden betrekking op haar kledingkeuze. Dat was onlangs wel het geval, toen ze samen met haar man prins Albert in het Vaticaan op au-diëntie mocht bij paus Franciscus.

Als echtgenote van een katholiek monarch is Charlène een van de zeven vrouwen ter wereld die wit mag dragen in gezelschap van de paus – het zogenaamde privilegio-del-bianco. Andere vrouwen dragen zwart, als teken van nederigheid. Dat Charlène zich dit keer, in tegenstelling tot haar laatste bezoek in 2016, ineens ook in het zwart hulde, werd gezien als een gebrek aan respect. Dat vond men echter nog niet eens het ergste: Charlène’s jurk had relatief blote schouders, iets wat ondenkbaar is als je op bezoek gaat bij de paus. Daarnaast werd haar zwarte nagellak gezien als zeer ongepast.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 34 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.