• Royals

Uit Koninklijke Kringen: Monarchen zonder troon

Door Redactie
Uit Koninklijke Kringen: Monarchen zonder troon

Sinds het begin van de twintigste eeuw zijn er heel wat Europese koninkrijken gesneuveld. Als de geschiedenis nét iets anders was gelopen, hadden deze royals nu op de troon gezeten.

1 CONSTANTIJN VAN GRIEKENLAND

Constantijn van Griekenland, de broer van oud-koningin Sofia van Spanje, is de enige royal in dit lijstje die daadwerkelijk op de troon heeft gezeten, en wel van 1964 tot 1974. Nadat de republiek werd uitgeroepen werd de Griekse koninklijke familie verbannen. Pas in 2003 mocht de familie terugkomen. Sindsdien woont de koning in Porto Heli.

Uit Koninklijke Kringen: Monarchen zonder troon

2 VICTOR EMANUEL VAN ITALIË

In 1946 bepaalde het Italiaanse volk tijdens een referendum dat Italië een republiek werd. Als dat niet was gebeurd, had nu Victor Emanuel van Savoye op de troon gezeten. Alhoewel, de controversiële troonpretendent werd meerdere malen gearresteerd, onder andere op verdenken van corruptie, vervalsing en zelfs doodslag. Italiaanse koningshuis-aanhangers zien daarom zijn zoon Emanuel Filibert als enige echte monarch.

Uit Koninklijke Kringen: Monarchen zonder troon

3 MARGARETHA VAN ROEMENIË

Margaretha is de dochter van Michaël, de in 2017 gestorven laatste koning van Roemenië. In 1947 luidde een communistische staatsgreep het einde van de Roemeense monarchie in. Margaretha, een achternicht van wijlen Carlos Hugo de Bourbon de Parme (de ex-man van prinses Irene), woont in het koninklijk paleis in Boekarest en laat zich aanspreken met ‘majesteit’.

Uit Koninklijke Kringen: Monarchen zonder troon

Beeld: Brunopress, Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.