• Royals
  • Oranjes

Uit koninklijke kringen: Koninklijke kapsels

Door Redactie
Uit koninklijke kringen: Koninklijke kapsels

Prinses Charlène van Monaco verandert net zo vaak van coupe als de meeste mensen van sokken, maar lang niet alle koninklijke dames houden zo van experimenteren met hun haar als de echtgenote van prins Albert. Deze royals herken je blind aan hun kapsel.

1 BEATRIX

Natuurlijk kan niemand anders dan prinses Beatrix op nummer 1 staan. Het woord ‘beatrixkapsel’ werd in 2005 zelfs opgenomen in de Dikke van Dale. Volgens insiders worden de haren van de oud-koningin twee keer per week gewassen en gewatergolfd. Zoals duidelijk te zien is, staat het kapsel stijf van de haarlak. Beatrix zou een speciale haarlak uit Amerika laten komen.

Uit koninklijke kringen: Koninklijke kapsels

2 PRINSES ANNE

Een andere royal die van ‘big hair’ en grote hoeveelheden haarlak houdt, is prinses Anne. Zij begon in de jaren 60 met de zogenaamde ‘beehive’, de getoupeerde hoge coupe die toen mateloos populair was. Ze draagt haar lokken nu al decennia in een iets aangepaste, meer koninklijke versie. Anne verbergt haar kapsel in privétijd het liefst onder een hoofddoek.

Uit koninklijke kringen: Koninklijke kapsels

3 MÁXIMA

Tijdens banketten, staatsbezoeken en persuurtjes ziet onze koningin er steevast uit om door een ringetje te halen – een kapper zorgt dan dat ze piekfijn voor de dag komt. Máxima vertoont zich echter tijdens officiële momenten, zoals Zoom-meetings, vaak met warrig piekhaar waar ze veel kritiek op krijgt. Helaas is ze met dat kapsel bijna uit te tekenen.

Uit koninklijke kringen: Koninklijke kapsels

Beeld: BrunoPress, Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.