Uit koninklijke kringen: koning Filip niet blij met deelname halfzus Delphine aan dansshow

Door Redactie
Uit koninklijke kringen: koning Filip niet blij met deelname halfzus Delphine aan dansshow

De Belgische koning Filip is boos op zijn halfzus Delphine. De reden: hij is niet blij met haar deelname aan het programma Dancing with the Stars.

Welingelichte bronnen aan het Belgische hof zeggen dat de vorst 'not amused' is met de dansactiviteiten van zijn pas recent erkende zus, meldt royaltywatcher Wim Dehandschutter van de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Geen 'royal status'

Filip zou met name geen fan zijn van het lichtzinnige karakter van het dansprogramma, weten de insiders aan het hof. 'Daar wordt geoordeeld dat de frivoliteit van een amusementsprogramma niet past bij een lid van de koninklijke familie. Die moet zich koninklijk en waardig gedragen', schrijft Dehandschutter.

Traditie

De koning zou ook veel waarde hechten aan de traditie waarop een monarchie is gebouwd. 'Vergankelijke populariteit, uitgedrukt in vluchtige televotingstemmen' passen daar niet bij.

Erkenning Delphine als dochter

De 53-jarige Delphine is de buitenechtelijke dochter van de vorige koning Albert II en werd pas vorig jaar na een lange juridische strijd officieel erkend. Delphine heeft haar eerste werkzaamheden als lid van de koninklijke familie er al op zitten. Zo nam ze plaats naast haar familieleden tijdens de Belgische Nationale Feestdag in juli.

Bron: Het Nieuwsblad Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.