• Royalty

Uit koninklijke kringen: ‘Harald zal nooit aftreden’

Door Redactie
Uit koninklijke kringen: ‘Harald zal nooit aftreden’

Koning Harald van Noorwegen kwakkelt al tijden met zijn gezondheid en onderging in de afgelopen maanden meerdere medische ingrepen. Maar aftreden gaat hij nog niet.

Koning Harald van Noorwegen kwakkelt al tijden met zijn gezondheid en onderging in de afgelopen maanden meerdere medische ingrepen. Als hij in het ziekenhuis ligt of herstellende is, neemt kroonprins Haakon voor hem waar. Nu zijn laatste ziekteverlof – na een operatie aan zijn been – werd verlengd en de vorst stilletjes zijn 84e verjaardag vierde, gaat het gerucht dat hij binnenkort zal aftreden ten gunste van zijn zoon. Geen sprake van, zegt Noorse royaltykenner Oskar Aanmoen. Haakon zal misschien meer gaan waarnemen voor zijn vader, maar de Noorse vorst zal volgens hem nóóit breken met de traditie dat de koning op de troon blijft tot zijn dood.

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.