• Royals
  • Oranjes

Uit koninklijke kringen: de meest bevlogen royals

Door Redactie
Uit koninklijke kringen: de meest bevlogen royals

Als royal tel je niet mee als je je niet inzet voor ten minste een paar goede doelen; het hoort erbij. Maar sommige prinsen, prinsessen en koninginnen léven voor ‘hun’ goede doel en steken daar heel veel tijd, energie en liefde in.

1 PRINSES MABELDe weduwe van prins Friso zet zich al jaren in voor de stichting Girls not Brides, waarvan ze voorzitter is. De in Londen woonachtige prinses vliegt de hele wereld over om iedereen ervan te overtuigen dat jonge meisjes niet uitgehuwelijkt mogen worden.

2 KONINGIN MÁXIMAOnze koningin heeft een financiële achtergrond, dus ‘haar’ goede doel (financiële onafhankelijkheid voor iedereen, en vooral voor vrouwen) kwam niet uit de lucht vallen. Máxima weet dat in arme landen een piepkleine lening vaak al een totaal andere toekomst kan bieden.

3 PRINSES DIANAWijlen prinses Diana was de koningin van de goede doelen. Zij doorbrak taboes door demonstratief de handen van aidspatiënten vast te houden en te knuffelen met kinderen die besmet waren met hiv. Daarnaast voerde ze een felle strijd tegen landmijnen – een die haar jongste zoon Harry nu voortzet.

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.