• Royals

Treurig nieuws: koningin Elizabeth heeft afscheid moeten nemen van een-na-laatste hondje

Door Redactie
Treurig nieuws: koningin Elizabeth heeft afscheid moeten nemen van een-na-laatste hondje

Treurig nieuws voor koningin Elizabeth (94). De vorstin heeft afscheid moeten nemen van haar hondje Vulcan. Daarmee wordt het stil in het paleis, want de dorgi was haar een-na-laatste huisdier.

Het verlies zou er behoorlijk in hebben gehakt bij Elizabeth. Een paleisbron verklaart aan The Sun: 'Het mag duidelijk zijn dat het verlies van een geliefd huisdier tragisch is.' Vulcan was een kruising tussen een corgi en een teckel en zal naar verluidt begraven worden op Windsor.

Corgi

Dat de queen gek is op corgi's, is inmiddels geen geheim meer. Vanaf jonge leeftijd is ze al eigenaar van dit ras: op haar achttiende kreeg ze haar eerste hondje. Daarna is het eigenlijk nooit stil geweest, wel zo'n dertig hondjes volgden Susan namelijk op. Toch is de koningin momenteel gestopt met fokken. Dit om de simpele reden dat ze niet wil dat er na haar overlijden nog beestjes over zijn. Met als gevolg dat er nu dus nog maar een dorgi kwispelend rondloopt. 

Bron: De Telegraaf | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.