• Oranjes

Top 3: koninklijke feestdagen

Door Redactie
Top 3: koninklijke feestdagen

Elke monarchie heeft wel een nationale dag, die wordt gevierd in het bijzijn van de vorst. Sommige landen pakken het groots aan.

  1. NederlandKoningsdag in Nederland is toch wel het grootste koninklijke feest van de huidige tijd. Uit alle hoeken van de wereld komt men naar Nederland om met eigen ogen te zien hoe ons land oranje kleurt.
  2. Verenigd KoninkrijkTrooping de Colour is de Britse versie van onze Koningsdag. Men verwacht dat koning Charles de datum niet zal veranderen, en dat het feest op de tweede zaterdag in juni gevierd wordt.

    [[{"fid":"69455","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"attributes":{"class":"media-element file-full-body","data-delta":"2"}}]]

  3. NoorwegenOp 17 mei viert men jaarlijks in Noorwegen het tekenen van de grondwet in 1814. Het is een mooie gelegenheid om de Noorse koninklijke familie in klederdracht te zien.
Top 3: koninklijke feestdagen
Top 3: koninklijke feestdagen
Top 3: koninklijke feestdagen

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.