• Oranjes

Terwijl velen nu moeten bezuinigen: koningin Máxima geeft 50.000 euro uit aan kleding

Door Redactie
Terwijl velen nu moeten bezuinigen: koningin Máxima geeft 50.000 euro uit aan kleding

Nationaal en internationaal wordt koningin Máxima geroemd vanwege haar gevoel voor mode. Ze komt dan ook altijd stijlvol voor de dag, in onder andere couturejurken van modeontwerpers als Jan Taminiau, Valentino, Lanvin en Edouard Vermeulen. Maar daaraan hangt wel een prijskaartje!

Máxima spreekt vloeiend fashion,’ aldus de Britse BBC. Ook de Amerikaanse Huffingtonpost heeft lovende woorden voor onze vorstin: ‘Queen Máxima, The Belle of the Ball.’ En couturier Paul Schulten: ‘Ik bewonder haar modische lef.’ Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld waar Máxima komt, oogst ze veel lof met haar prachtige outfits.

Laag bedrag

Het is geen geheim dat ze dol is op creaties met ruches, en daarmee was ze de modetrend van vorig jaar al ver vooruit. Maar zo mooi voor de dag komen, is niet bepaald goedkoop. ModeblogUFO No Morezocht uit hoe diep Máxima in de buidel moet tasten voor haar outfits. Het blijkt dat ze in 2020 ruim 50.000 euro heeft uitgegeven aan kleding. Een bedrag waarvan de gemiddelde Nederlander zich waarschijnlijk doodschrikt. Zeker als duidelijk wordt dat dit bedrag nog laag is in vergelijking met andere jaren.

Door: Kyra Rutgers | Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Terwijl velen nu moeten bezuinigen: koningin Máxima geeft 50.000 euro uit aan kleding

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.