• Britse Royals

Team Harry en Meghan na ophef over trailer: 'Niet letterlijk bedoeld'

Harry en Meghan

Het team van prins Harry en zijn vrouw Meghan verdedigt de trailer van hun documentaireserie na kritiek van diverse Britse media. 

'Niet letterlijk bedoeld'

Meerdere kranten schreven na de eerste beelden van de Netflixdocumentaire dat er archiefbeelden en stockfoto's worden gebruikt die niets met het koppel te maken hebben. Die beelden zijn echter 'niet letterlijk bedoeld', laten woordvoerders van de Sussexes weten aan The Telegraph.

Standaardprocedure

Enkele fragmenten en foto's in de trailer zouden moeten aantonen dat Harry en Meghan werden buitengesloten door de Britse koninklijke familie en dat ze werden lastiggevallen door de paparazzi. Verschillende media zeiden echter dat er een paar beelden voorbijkomen die niet over de prins en zijn vrouw gaan en dat er ook foto's zijn bewerkt. Volgens het team van Harry en Meghan is het gebruik van stockbeeld in trailers een 'standaardprocedure' bij het maken van documentaires.

Documentaireserie

In de documentaireserie Harry & Meghan, waarvan donderdag de eerste drie afleveringen verschijnen, praten de twee over waarom ze zijn teruggetreden uit het Britse koningshuis. Een van de oorzaken is, zoals Harry eerder ook al heeft aangegeven, de enorme media-aandacht. In de trailer zegt hij onder meer dat hij bang was dat de 'geschiedenis zich zou herhalen'. Zijn moeder prinses Diana overleed in 1997 in Parijs bij een auto-ongeluk toen ze werd achtervolgd door paparazzi.

'Vies spelletje'

Door het Britse koningshuis wordt regelmatig nieuws gelekt en worden verhalen verspreid. Dat beweert prins Harry in de nieuwste trailer voor de zesdelige Netflixdocuserie Harry & Meghan. De hertog van Sussex spreekt in de video over 'een vies spelletje' dat wordt gespeeld.

Vergelijkingen

In de trailer wordt niet duidelijk wat daar precies mee wordt bedoeld. Wel worden vergelijkingen gemaakt tussen Harry's vrouw Meghan en zijn moeder prinses Diana, die beide veel media-aandacht kregen als echtgenoten van prinsen.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.