• Oranjes

Tbs voor bedreiger Amalia met twee jaar verlengd

Amalia

De tbs-opname van Wouter G., de bedreiger van prinses Amalia, wordt met twee jaar verlengd. Daartoe heeft de rechtbank Overijssel dinsdag besloten. De rechtbank stelt dat er nog sprake is van een aanwezige stoornis bij de 34-jarige man en acht de kans op herhaling groot.

Het Openbaar Ministerie had de rechtbank om een verlenging van de tbs met twee jaar gevraagd. De man zelf vroeg om het beëindigen van de behandeling. G. werd in november 2020 veroordeeld wegens het bedreigen van de Prinses van Oranje.

Obsessie 

De man werd destijds veroordeeld tot drie maanden cel en tbs met dwangverpleging. G. stuurde in januari 2020 berichten naar het Instagram-account van Amalia en dat van een vriend van haar. Hij zou de prinses persoonlijk benaderen op Koningsdag. Hij beschreef seksuele handelingen die hij haar aan zou doen en stelde te sparen voor een pistool. Ook gaf hij aan naar de middelbare school van de prinses te reizen. 'Een bedreiging die uitermate beangstigend moet zijn', oordeelde de rechtbank. De prinses heeft die berichten gelezen en G. heeft bekend haar die teksten te hebben gestuurd, zo stelde de rechtbank in Zwolle twee jaar geleden. Die concludeerde ook dat de man een obsessie voor het koningshuis heeft ontwikkeld en in het bijzonder voor prinses Amalia.

Bedreigingen

Prinses Amalia heeft nog steeds te maken met bedreigingen door criminelen. In oktober maakten koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekend dat hun dochter niet in Amsterdam woont en haar huis niet meer uit kan vanwege dit gevaar. Máxima zei dat de bedreigingen rond de prinses 'enorme consequenties' voor haar leven hebben. 'Ze is het huis niet uit. Dat betekent dat ze niet in Amsterdam woont, dat zij ook niet echt naar buiten kan. De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is voor haar geen studentenleven zoals anderen dat hebben', aldus de koningin.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.