• Oranjes

Taart met slagroom voor de Oranjes: prinses Ariane blaast 14 kaarsjes uit

Taart met slagroom voor de Oranjes: prinses Ariane blaast 14 kaarsjes uit

Prinses Ariane, de jongste dochter van koning Willem Alexander (53) en koningin Maxima (49), is vandaag jarig. De jonge royal blaast vandaag 14 kaarsjes uit. Helaas wordt het geen groot feest, want ook dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten.

Digitale viering

Vorig jaar vierde Ariane haar verjaardag ook al thuis vanwege de coronamaatregelen. Als het dit jaar mooi weer is, kan ze er wellicht wel even op uit, zo vertelt haar moeder aan Shownieuws. "De optie was om buiten te zijn, maar als het zo slecht weer is... dan weet ik niet wat er gaat gebeuren", vertelde Máxima toen. "We kijken donderdag wat de weervoorspellingen zijn. Anders wordt het helaas een digitale viering."

Prinses Ariane

Ariane werd op 10 april 2007 als derde dochter van Willem-Alexander en Máxima geboren in Den Haag. Samen met haar ouders en zusjes Amalia en Alexia woont de prinses in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Haar naam, die 'de eerbiedwaardige' betekent, begint net als die van haar zusjes met een A. Je spreekt het uit als 'Ariaan. Momenteel zit ze in haar tweede jaar op het Sorghvliet Gymnasium in Den Haag.

Creatief en muzikaal

Als prinses Ariane niet met school bezig is, heeft ze genoeg hobby's om haar vrije tijd mee op te vullen. Ariane is heel sportief, en beoefent een heleboel sporten. Zo doet ze aan paardrijden (op haar pony Fredje), hockeyen, skiën (met haar familie in het Oostenrijkse Lech) én zit ook nog eens op jazzballet, dat tegenwoordig vooral hiphop en streetdance is. Vroeger zwom en judode ze ook, maar daar is de prinses mee gestopt. Naast haar sportieve kant is Ariane ook heel creatief. Ze tekent graag én goed, en speelt net als grote zus Alexia gitaar.

Persoonlijkheid

De jongste prinses heeft een heel andere persoonlijkheid dan haar zussen. Zo is Ariane eigenwijs en is ze niet gauw van haar stuk te brengen. Waar Amalia en Alexia nog weleens zenuwachtig zijn voor openbare gelegenheden, giechelt en babbelt Ariane zich er ontspannen doorheen. Haar moeder omschreef haar ooit als ‘explosief’, maar ze is vooral onbevangen, spontaan en grappig.

Fotomomenten

Ook tijdens de jaarlijkse fotomomenten zien we meer van haar persoonlijkheid. Zo poseert haar zus Alexia als een mannequin voor de fotografen en ook troonopvolger Amalia laat zich van haar koninklijke kant zien. Alexia daarentegen zet nuchter de ene voet voor de andere.

Bron: ANP, de Telegraaf | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.