• Royalty

Strijdbijl prins Harry en Britse royals nog lang niet begraven

Door Redactie
Strijdbijl prins Harry en Britse royals nog lang niet begraven

De hoop dat prins Harry zijn ruzie bijlegt met een aantal leden van de Britse koninklijke familie, onder wie zijn broer William, lijkt vervlogen. Even leken ze, verenigd in hun verdriet om het verlies van koningin Elizabeth, de strijdbijl te hebben begraven. Maar zelfs op de bewuste dag dat The Queen overleed, ging het alweer mis!

Die avond nodigde Charles zijn beide zoons uit om een hapje te gaan eten, maar Harry weigerde de uitnodiging aan te nemen. ‘Hij was kwaad. Aanvankelijk was hij van plan om samen met Meghan naar Balmoral af te reizen, maar Charles stak daar een stokje voor. Hij vond het geen goed idee om Meghan mee te brengen, en liet merken dat zij niet uitgenodigd was,’ vertellen paleisbronnen aan Daily Mail. Dat zette kwaad bloed bij Harry, die het voor Meghan opnam. 

Buitengesloten

Hoe gespannen de familiebanden zijn, blijkt ook wel uit het feit dat prins Harry de allerlaatste was, die hoorde dat zijn grootmoeder was overleden. ‘Hij hoorde slechts vijf minuten voor de rest van de wereld dat The Queen gestorven was. En dat, terwijl ze uren daarvoor al was overleden, en de andere royals wel al op de hoogte waren. Ze vertrouwden hem deze informatie niet eerder toe. Daardoor voelde Harry zich buitengesloten en gekrenkt.’

Beeld: Brunopress

Dit verhaal komt uit Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.