• Royals

Standbeeld Diana dinsdag te zien voor publiek

Door Redactie
Standbeeld Diana dinsdag te zien voor publiek

Het standbeeld van prinses Diana in de tuin van Kensington Palace is binnenkort ook voor het grote publiek te zien. Het beeld werd op 1 juli onthuld ter ere van wat Diana's zestigste verjaardag had moeten zijn.

De datum van openstelling voor het publiek, aanstaande dinsdag, is ook bijzonder. Op 31 augustus is het namelijk 24 jaar geleden dat de moeder van de prinsen William en Harry overleed na een auto-ongeluk in Parijs.

Open voor publiek

Aanstaande dinsdag gaat de zogenoemde Cradle Walk, de wandelroute door de Sunken Garden van Kensington Palace, open voor publiek. 'We beseffen dat er die dag veel interesse zal zijn om het beeld te bekijken', laat een woordvoerder van Historic Royal Palaces, de organisatie die het paleis beheert, aan HELLO! Magazine weten. 'Daarom stellen we de wandelroute open zodat iedereen even bij het beeld kan stoppen dinsdag.'

Bronzen beeld

Het bronzen beeld van Diana toont de prinses met drie kinderen aan haar zijde. Het is een ontwerp van kunstenaar Ian Broadley. Onder op de sokkel staat de naam van Diana en de datum waarop het beeld onthuld werd, 1 juli 2021.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.