Spaans koningshuis stelt dat Juan Carlos niet in ziekenhuis ligt

Door Redactie
Spaans koningshuis stelt dat Juan Carlos niet in ziekenhuis ligt

Het Spaanse koningshuis heeft berichten tegengesproken dat de Spaanse koning Juan Carlos in Abu Dhabi in een ziekenhuis ligt, omdat hij besmet zou zijn met het coronavirus. De naar de Emiraten uitgeweken Juan Carlos zou volgens een aantal Spaanse media afgelopen week al zijn opgenomen. Het hof heeft wel bevestigd dat Juan Carlos definitief niet met de kerst naar Spanje komt vanwege de pandemie.

Zijn mogelijke komst leidde tot verhitte debatten in de Spaanse politiek. Premier Pedro Sánchez heeft daarbij beklemtoond dat het de regering helemaal niet aangaat waar de gepensioneerde vorst de kerstdagen doorbrengt. Dat is volgens de sociaaldemocratische premier uitsluitend een zaak van het koninklijk huis.

In opspraak

Juan Carlos is in opspraak geraakt over duistere transacties en betalingen. Afgelopen week nog betaalde een advocaat van hem in Spanje bijna 700.000 euro aan de belastingdienst om te voorkomen dat die Juan Carlos zou vervolgen wegens vermeende belastingontduiking in de jaren 2016 - 2018.

Kerstbezoek

Een kerstbezoek van het omstreden voormalige staatshoofd zou mogelijk ook zijn zoon, koning Felipe, slecht uitkomen. Die houdt kerstavond zijn jaarlijkse kersttoespraak en zijn vader zou dat kunnen overschaduwen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.