• Oranjes

Showbizz Royals: Prinses Christina

Door Redactie
Showbizz Royals: Prinses Christina

Het is zover: prins Harry en Meghan Markle zijn een ‘gewoon’ echtpaar met een zoontje in het Amerikaanse Californië en gaan hun eigen geld verdienen. Dat laatste lijken ze in de showbizz te willen gaan doen. In koninklijke kringen is dat geen uitzondering; vele royals gingen Harry en Meghan voor.

De vorig jaar overleden prinses Christina zong en bracht cd’s op de markt. Ze volgde in Canada een zangopleiding aan een conservatorium in Montréal, waarna ze zangles aan kinderen in New York ging geven. In 2000 scoorde de prinses (een mezzosopraan) een hit met haar kerst-cd My Christmas Album – HKH Prinses Christina (een wens die ze al 15 jaar koesterde). Twee jaar later kwam de cd The me nobody knows uit, met haar favoriete Broadway-liedjes en gasten Rob de Nijs, Ivo Niehe en dochter Juliana die meezingt.

Zangcarrière

‘Natuurlijk noem ik me zangeres. Ik bén zangeres. Maar ik zou er niet mijn enige carrière van willen maken, niet honderd procent volledig alleen zangeres willen zijn. Dan word ik een soort renpaard en daar heb ik geen zin in. Dat leven, het is vergelijkbaar met mensen in de sportwereld. Ik wil een beetje meer plezier hebben,’ zei ze in een interview. Christina zong It’s a gift to be simple op de afscheidsdienst van haar moeder prinses Juliana en op haar vaders afscheid bracht ze het Mexicaanse Golondrina ten gehore.

Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 15 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.