Scheiding Spaanse prinses Cristina draait uit op ordinaire geldstrijd

Wat een beetje charme al niet kan doen. De Spaanse Cristina (57) viel destijds als een bakvis voor Iñaki Urdangarin (55), en nadat hij haar eerst mee in de afgrond had gesleurd, wil hij haar nu kaalplukken.’ Dat zegt de Vlaamse royalty-expert Mario Danneels over de explosieve situatie tussen de prinses en haar ex-man, die nu al dagenlang de Spaanse media beheerst.

Door Redactie
Prinses Cristina
© Brunopress

Eind 2011 nam de Spaanse koninklijke familie afstand van Iñaki nadat hij ervan verdacht werd zes miljoen euro aan overheidsgeld te hebben verduisterd. Aan het einde van het fraudeonderzoek werd niet alleen hij, maar ook prinses Cristina officieel in staat van beschuldiging gesteld. Zij werd vrijgesproken, maar Iñaki werd in 2017 veroordeeld tot bijna zes jaar cel. De koninklijke familie drong er toen meermaals bij Cristina op aan om te scheiden.

Affaire

In juni 2021 werd Iñaki vrijgelaten. Eén van de voorwaarden was dat hij zich bij een advocatenkantoor moest laten scholen over de impact van financiële misdaden. Maar op het kantoor begon hij een affaire met Ainhoa Armentia, een advocate die 13 jaar jonger is dan Cristina. Uiteindelijk zag Iñaki zijn huwelijk begin 2022 stranden.

Geen alimentatie

Daarnaast hoeft Iñaki voor geen van zijn kinderen Juan (23), Pablo (22), Miguel (20) en Irene (17) alimentatie te betalen. Maar daar staat wel tegenover dat hij géén geld zal ontvangen van zijn ex-vrouw. Al blijkt dat in realiteit maar ijdele hoop te zijn voor Cristina. 'Voor de kinderen geeft ze haar man 6.000 euro per maand.' Los van alle reizen die ze maken, die Cristina ook betaalt,’ weet de bekende Spaanse royaltykenner Pilar Eyre. ‘Ze springt daarnaast ook in voor alle uitgaven van de kinderen, die zich verspreid door Europa hebben gevestigd, en betaalt al hun rekeningen.’

Subtiele dreiging

Mario Danneels vult aan: ‘En het lijkt erop dat Iñaki nog lang niet klaar is. Want de Spaanse pers heeft nu informatie gekregen over de onderhandelingen. Iñaki eist van de prinses een ‘pensioen’ van 25.000 euro per maand (Cristina verdient 33.000 euro per maand - red.) boven op een ronde som van twee miljoen euro en één van haar eigendommen.’ Maar het gaat nog veel verder dan dat. ‘Het schaamteloze toppunt is dat Iñaki de subtiele dreiging achter de hand houdt dat het om zwijggeld gaat,’ stelt Mario.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.