• Oranjes

Schatrijk en single: prinses Mabel begint nieuw leven

Door Redactie
Schatrijk en single: prinses Mabel begint nieuw leven

In Breukeleveen, een zogeheten lintdorp tussen de Loosdrechtse Plassen, bouwt prinses Mabel (52) haar woongeluk weer vanaf de basis op.

De al niet verkeerde vrijstaande villa die ze er kocht als tweede huis (prins Friso’s weduwe resideert met haar dochters Luana (15) en Zaria (14) in de Londense wijk Hammer-smith, waar ze een statig herenhuis aan de Theems bewonen), ging volledig tegen de vlakte; op de plek waar het voor 1,6 miljoen euro aangekochte huis stond, verrijst de komende maanden een schitterend nieuw landhuis met een woonoppervlakte van maar liefst 600m2. Daarbij hoeft Mabel niet bepaald zuinig aan te doen. In 2018 cashte ze met de verkoop van een deel van haar aandelenpakket in het betalingsbedrijf Adyen – effectenbezit dat ze erfde van financieel genie Friso – reeds 43 miljoen euro; de resterende 365.807 aandelen die ze nog in haar bezit heeft, zijn volgens de laatst bekende beurskoers (€ 2.161 per aandeel) ruim 790 miljoen (!) waard. 

Door: Guido den Aantrekker | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 08 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.