• Britse Royals

Sarah Ferguson smeekt ex-minnaar om hulp

Door Suus Ruis
prins Andrew en Sarah Ferguson

Begin jaren negentig kwam er definitief een eind aan het zeer wankele huwelijk van de Britse prins Andrew en Sarah Ferguson nadat Sarah tijdens een zonovergoten vakantie werd gefotografeerd met financieel adviseur John Bryan, die aan haar tenen likte. En uitgerekend deze John Bryan werd eind 2019 gebeld door zijn ex-minnares Sarah, zo onthult hij nu aan The Mail on Sunday.

‘Sarah vroeg me om te komen en Andrew en de meisjes (dochters Beatrice en Eugenie - red.) te helpen. Ik was verbijsterd dat ze me uitnodigde op het moment dat Andrew op zijn kwetsbaarst was. Sarah en ik zijn altijd vrienden gebleven en toen alles in elkaar stortte, was ik blij dat ik kon helpen.’

Strategisch plan

Vlak voordat Sarah John Bryan uitnodigde, had Andrew een interview gegeven aan de BBC over zijn vermeende betrokkenheid bij de praktijken van seksdelinquent Jeffrey Epstein. 'Het BBC-interview was rampzalig, dus ze hadden een eerlijk, strategisch plan nodig dat iedereen zou accepteren,’ aldus John. 

Advies in de wind slaan

John Bryan, die zegt te geloven in Andrews onschuld, maakte een vijf pagina’s tellend adviesdocument, waarin Andrew vooral werd aangeraden om sympathie te tonen voor de slachtoffers van Jeffrey Epstein. Hoewel de familie het plan geweldig vond, sloeg Andrew Bryans advies uiteindelijk in de wind. ‘Hij werd teruggezogen in het systeem. Maar ik wens het gezin niets dan goeds en ik geloof dat ze deze storm doorstaan.’

Beeld: Gettyimages, ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.