• Royals

Rebelse schandaalneef Spaanse koning Felipe riskeert gevangenisstraf

Nadat hij zijn vader Juan Carlos (85), zus Cristina (57) en haar ex-man Iñaki (54) vanwege schandalen buitenspel zette, is het nu de rebelse neef van koning Felipe, die de koninklijke familie ernstig in verlegenheid brengt.

Door Redactie
Koning Felipe

De politie onderzoekt de rol van Froilán – vierde in lijn der troonopvolging – in een straatgevecht met messen.

Froilán de Marichalar, de 24-jarige neef van koning Felipe, raakte op 25 december jongstleden betrokken bij een straatgevecht bij een discotheek in Madrid. Daarbij werden messen getrokken. In totaal ging een dertigtal jongens met elkaar op de vuist, en de politie onderzoekt nu welke rol de zoon van prinses Elena, de oudste zus van de Spaanse koning, bij het incident heeft gespeeld.

Gevangenisstraf

Als blijkt dat hij een van de aanstichters was, riskeert Froilán enkele maanden gevangenisstraf, al wordt een dergelijke straf bij een eerste veroordeling voor lichtere feiten in Spanje doorgaans niet in de praktijk gebracht. Zelf ontkent hij iets met de knokpartij te maken te hebben.

Rebels

Het is echter niet de eerste keer dat Froilán in Spanje de voorpagina’s haalt vanwege zijn rebelse gedrag. Hij was amper vijf toen hij voor het oog van de wereld een meisje schopte op het huwelijk van zijn oom Felipe en tante Letizia. In 2012 was hij weer internationaal nieuws toen hij zichzelf als dertienjarige in de voet schoot tijdens een jachtpartij met zijn vader. Als tiener nam Froilán een onbetaald baantje bij de Madrileense discotheek Joy Eslava, om leeftijdsgenoten te lokken naar hun alcoholvrije fuiven.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.