• Royals

Queen Consort Camilla breekt traditie: 'Wil absoluut geen hofdames'

Door Redactie
Queen Consort Camilla breekt traditie: 'Wil absoluut geen hofdames'

Queen Consort Camilla wil geen hofdames, hiermee breekt zij de jarenlange traditie van koningin Elizabeth. Dit moderne besluit heeft verregaande gevolgen, volgens de royal experts komt hiermee namelijk een definitief einde aan het beroep 'hofdame' in het Verenigd Koninkrijk.

Hofdames dienen als persoonlijke assistentes van de koningin. De taken van een hofdame bestaan voornamelijk uit het uitvoeren van organisatorische klussen. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van de agenda, maar ook het klaarleggen van royal kledij staat op het takenlijstje van een hofdame. Ondanks dat koningin Elizabeth altijd vol lof over haar hofdames sprak, kiest Camilla er bewust voor om zelf geen hofdames aan te nemen. 

Zestig jaar in dienst 

Queen Elizabeth heeft zich vaak uitgesproken over het feit dat ze het zonder haar hofdames niet zou redden. De meeste hofdames van de koningin waren al meer dan zestig jaar in dienst. Zij liepen dan ook mee in de rouwstoet van haar begrafenis.

Een modernere monarchie

Queen Consort Camilla wil absoluut geen hofdames, 'ze is het al jaren gewend om alles zelf te doen', vertellen insiders aan de lokale pers. 'Ze is niet van plan om dat nu nog te veranderen.' Het besluit sluit mooi aan bij de visie van haar man, die graag een goedkopere, maar vooral modernere monarchie wil. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Getty Images 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.