• Royals

Prinses Sofia ging door een hel

Door Redactie
Prinses Sofia ging door een hel

Burgermeisje Sofia Hellqvist leek stoïcijns te blijven onder de stortvloed van kritiek die ze kreeg toen duidelijk werd dat zij en prins Carl Philip een setje vormden. Nu echter bekent Sofia dat het commentaar haar wel degelijk veel pijn deed.

Maar de kritiek heeft haar wel degelijk gekwetst, bekende Sofia onlangs. In een gesprek met de Zweedse tv-zender TV4 vertelde ze: ‘Ik werd overvallen door een stortvloed aan hatelijke berichten over mij als persoon en over mijn relatie. Dat raakte me echt, omdat ik niet begreep waarom mensen de behoefte hadden om kenbaar te maken wat ze van me vonden. Het was heel erg moeilijk.’ Nu wil Sofia anderen helpen. Samen met Carl Philip richtte ze een stichting op die online pesten en het uiten van hatelijkheden op social media tegengaat. ‘Ik was volwassen toen me dit overkwam,’ aldus Sofia, ‘dus ik kan me slechts inbeelden hoe dat moet zijn als je nog op school zit en wat voor invloed dat heeft op een kind.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle

Prinses Sofia ging door een hel

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte