• Oranjes

Prinses Margriet viert 80e verjaardag en trakteert op nieuwe foto's

Prinses Margriet viert donderdag haar tachtigste verjaardag. Het jongere zusje van prinses Beatrix werd op 19 januari 1943 geboren in Ottawa, Canada.

Prinses Margriet

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft ter ere van de 80e verjaardag van prinses Margriet nieuwe foto's gepubliceerd. Op de beelden staan Margriet, haar man Pieter van Vollenhoven en hun hond Boogiewoogie.

De foto’s zijn in januari door fotograaf Martijn Beekman genomen in Apeldoorn, waar het paar woont in Huis Het Loo.

Op twee van de drie foto's houdt Margriet haar hondje Boogiewoogie, een borderterriër, vast in haar armen. De borderterriër is altijd al in trek geweest bij de koninklijke familie: zowel Margriet als prinses Beatrix hebben er een paar gehad. De bekendste borderterriër van de voormalig koningin, Miss Pepper, overleed in 1991 op 2-jarige leeftijd. Het diertje was een konijnenhol ingekropen en stikte daar.

Prinses Margriet 80 jaar
© RVD
Prinses Margriet 80 jaar
© RVD
Prinses Margriet 80 jaar
© RVD

Canada

Margriet werd in Canada geboren, omdat haar moeder Juliana daar samen met haar kinderen Beatrix (1938) en Irene (1939) naartoe was gevlucht vanwege de Tweede Wereldoorlog. Juliana's man Bernhard bleef in Londen bij koningin Wilhelmina. Na de bevrijding kwam de prinses met haar ouders en zussen in 1945 weer in Nederland, waar ze op Paleis Soestdijk in Baarn ging wonen.

56 jaar getrouwd

De 80-jarige prinses is sinds 1967 getrouwd met Pieter van Vollenhoven. Ze vierden dus laatst hun 56e huwelijksdag. Samen kregen ze vier zonen: Maurits (1968), Bernhard (1969), Pieter-Christiaan (1972) en Floris (1975).

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!