Prinses Märtha Louise’s omstreden verloofde schaadt Noorse monarchie

Hertogin Meghan krijgt gezelschap als opmerkelijk lid van een Europees vorstenhuis, met Afro-Amerikaanse roots en Los Angeles als thuisbasis.

Door Redactie
Prinses Martha

Vorig jaar juni antwoordde de Noorse prinses Märtha Louise (51) ‘ja’ op het huwelijksaanzoek van de Californische Durek Verrett (48) die haar vier jaar geleden in zijn netten strikte. Bruidsklokken komen er nog niet meteen: de zelfverklaarde sjamaan is voor de tweede keer op zoek naar een nierdonor.

Ironie

De Noren zien er de ironie van in dat de sjamaan zwaar ziek is, gezien hij beweert dat zijn helende krachten leukemie kunnen genezen en het ouderdomsproces omkeren, en op zijn website verkoopt hij voor 200 dollar medailles die Covid-19 afweren. Heimelijk hoopt de Noorse koninklijke familie wellicht dat van uitstel afstel komt, want zowel koning Harald en koningin Sonja als kroonprins Haakon hebben hun omfloerste reserves doen uitschijnen over de partnerkeuze van hun dochter en zus.

Vertegenwoordigen

Vorig jaar liet Harald optekenen dat er ‘een conversatie’ aan de gang was met Märtha Louise, waarvan de uitkomst is dat ze al haar taken neerlegt en het koningshuis niet langer mag vertegenwoordigen. Zij en Durek schreeuwen racisme bij elke vorm van kritiek, maar een blik in zijn verleden leert dat de sjamaan meer dan louche is.

Controverse

Vorig jaar verklaarde Durek dat hij in werkelijkheid een kruising was tussen een buitenaards reptiel en een godin uit de Griekse mythologie, in een post op social media die snel verwijderd werd. ‘Ik denk dat zowel wij als hij een grotere verstandhouding gevonden hebben, en we zijn het eens om het oneens met elkaar te zijn,’ reageerde koning Harald recent op een zoveelste controverse rond zijn schoonzoon in spe. ‘Amerikanen begrijpen het belang hiervan niet, ze hebben geen idee wat een Koninklijk Huis is. Hij dacht dat hij kon doen wat hij wou zonder dat het ons allemaal raakte.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.