• Oranjes

Prinses Irene over haar overleden zusje Christina: ‘Ineens ben je met z’n drieën over’

Door Redactie
Prinses Irene over haar overleden zusje Christina: ‘Ineens ben je met z’n drieën over’

Prinses Irene vierde op 5 augustus jongstleden haar 80ste verjaardag. Nog geen twee weken later overleed haar jongste zus prinses Christina aan de gevolgen van botkanker. In het AD vertelt ze onder andere openhartig over het verlies en de eerste periode na het overlijden van haar zusje.

De koninklijke familie heeft de verjaardag van prinses Irene maandagavond gevierd met een bijzondere voorstelling in koninklijk theater Carré in Amsterdam. Prinses Christina werd erg gemist. “Het went nog niet, dat vraagt tijd”, zei de prinses daarover in het interview.

Zussenband

Het verlies van hun geliefde jongste zus heeft er volgens prinses Irene ook voor gezorgd dat de band met haar andere 2 zussen Beatrix en Margriet hechter is geworden. “Ineens ben je met z’n drieën over. Het is heel wonderlijk dat je geen ouders mee hebt, bij wie je troost kunt proberen te halen. Je bent ineens heel erg zusjes. En dat is heel erg mooi, maar ook confronterend. Er zijn nog maar twee mensen om mij heen die de geboorte van dat andere zusje hebben meegemaakt en alle andere dingen die in onze jeugd zijn gebeurd. Er is verder niemand die dat kent, die echt weet hoe het was. Dat is heel teer.’’

Het gehele interview met prinses Irene is hier te lezen. 

Bron: AD.nl, beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.