Prinses Delphine kampte met heftige eetstoornis: ‘Ik ben toen bijna gestorven’

In het Belgische radioprogramma Goeiemorgen morgen! vertelt prinses Delphine (55) openhartig over een mindere periode uit haar leven. In haar tienerjaren heeft ze namelijk zes jaar geworsteld met een eetstoornis. 

prinses Delphine

‘Mijn organen waren het aan het begeven’, deelt ze.

Anorexia nervosa

Tijdens haar jeugd kreeg de prinses te maken met anorexia nervosa. ‘Het werd steeds erger en erger. Als tiener ontwikkelde ik anorexia. Ik kon de chaos rondom mij niet aan, en het enige dat ik nog onder controle had, was mijn voeding.’ Aan presentator Peter Van de Veire vertelt Delphine dat ze ervoor koos om te stoppen met eten. ‘Ik wist niet wat er aan het gebeuren was met mij, want ik had nog nooit van het woord anorexia gehoord.’

Bijna gestorven

Op vijftienjarige leeftijd beginnen Delphines organen het te begeven. ‘Ik ben toen bijna gestorven’, vertelt ze. De prinses woog destijds nog maar 28 kilo. Artsen wilden haar laten opnemen in het ziekenhuis, maar dat leek haar psycholoog geen goed idee. Deze opperde om te vertrouwen op de wilskracht van de jonge Delphine.

Uitdrukken in kunst

Met kleine stapjes gaat het steeds iets beter met de prinses. Dankzij de kunstacademie krijgt Delphine haar leven eindelijk terug. ‘De dag dat ik daar begon, werd ik beter omdat ik de kans kreeg om mezelf uit te drukken in kunst. Dat is waarom ik nu ook zo in kunst geloof. Je kunt je uitdrukken in een andere taal’, legt ze uit.

Mensen met een eetstoornis wil de prinses het volgende meegeven: ‘Ga iets artistiek doen zoals verven, dansen, zingen of schrijven. Of begin aan een teamsport. Dan voel je je belangrijk en geraak je uit die bubbel van isolement en eenzaamheid.’

Bron: RTL Boulevard

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!