Prinses Delphine doet mee aan Vlaamse Dancing With The Stars

Door Redactie
Prinses Delphine doet mee aan Vlaamse Dancing With The Stars

Prinses Delphine, de buitenechtelijke dochter van de vorige koning Albert II, doet mee aan de Vlaamse versie van Dancing With The Stars, meldt de Belgische televisiezender Play4.

Samen met een professionele danser vormt ze een duo en zal ze de strijd aangaan met andere Belgische sterren in de danswedstrijd.

Dansen

Met dansen heeft de nieuwbakken Belgische prinses nog maar weinig ervaring. 'Mijn knowhow beperkt zich tot enkele, vaak ongemakkelijke, danspasjes op trouwfeesten en recepties.

Zwieren op televisie

Ik heb geen idee hoe ik moet beginnen aan het instuderen van een échte dans, waar techniek de basis vormt van alles.' Ze kijkt ernaar uit om samen met haar danspartner en andere professionals 'stapje voor stapje een waardige danser' te worden.

Make-A-Wish

Door deel te nemen aan Dancing With The Stars wil Dauphine aandacht vragen voor stichting Make-A-Wish, die zich inzet om dromen van zieke kinderen te verwezenlijken. 'Ik ben mij ervan bewust dat dit avontuur een fysieke en mentale uitputtingsslag zal worden, maar dat is niets vergeleken met de uitdagingen waar zieke kinderen en hun families mee geconfronteerd worden', aldus de 53-jarige prinses.

Officieel erkend

De buitenechtelijke dochter van de vorige koning Albert II werd vorig jaar officieel erkend na een lange juridische strijd. Ze heeft haar eerste werkzaamheden als koninklijk familielid er al op zitten. Zo nam ze plaats naast haar familieleden tijdens de Belgische Nationale Feestdag in juli.

Andere kandidaten

Delphine neemt het op tegen onder anderen turnster en olympisch kampioene Nina Derwael, acteur Maksim Stojanac en seksuologe Lotte Vanwezemael. Het nieuwe seizoen is dit najaar nog te zien op de Belgische televisie.

Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.