Prinses Caroline van Monaco weigert scheiding van schandaalprins Ernst August

Ernst August van Hannover lijkt getemd door zijn nieuwe vriendin Claudia Stilianopoulos. Hij zou nu een huwelijk met haar overwegen, maar daarvoor moet hij wel eerst officieel scheiden van prinses Caroline van Monaco. En die zou daar, zelfs nu ze allang uit elkaar zijn en hij een ander heeft, faliekant tegen zijn.

Door Redactie
Prinses Caroline
© Brunopress

Veertien jaar leven prinses Caroline (66) en haar derde echtgenoot Ernst August van Hannover (69) al gescheiden van tafel en bed, vier jaar langer dan ze lief en – vooral – leed hebben gedeeld. De prins vormt sinds de zomer van 2021 een koppel met Claudia Stilianopoulos, een kunstenares uit Madrid voor wie hij zijn buitensporige gedrag lijkt te hebben afgezworen.

Hertrouwen

Het is niet de eerste keer dat Ernst August een groen blaadje in de arm neemt sinds hij en Caroline uit elkaar zijn, maar deze keer lijkt het menens. Wat de vraagt oproept: wat als de Duitser wil hertrouwen en Claudia tot de nieuwe prinses van Hannover wil kronen? En waarom zijn Ernst August en Caroline, die in 2009 een punt achter hun relatie zetten, nooit officieel gescheiden? Het antwoord is complex: de prinses is te trots om afstand te doen van haar titel, maar neemt ook de toekomst en erfenis van Ernst August’s kinderen, onder wie hun dochter prinses Alexandra, in bescherming tegen zijn grillen.

Duurste scheiding ooit

Er zijn echter nog andere, minder ijdele redenen: het zou naar verluidt een van de duurste scheidingen ooit kunnen worden. Ernst August’s fortuin wordt geschat op 250 miljoen euro, maar daarbovenop zouden zijn investeringen en indrukwekkende vastgoedportfolio verspreid over verschillende landen ruim 5,5 miljard waard zijn. Die bezittingen komen ook in beeld als het over de toekomst gaat van prinses Alexandra en haar twee halfbroers, Ernst August jr. en Christian

Vete met oudste zoon

De prins vecht al jaren een bittere vete uit met zijn oudste zoon en opvolger, wiens huwelijk hij zelfs weigerde bij te wonen, over het beheer van de fabelachtige Hannover-schatten. In 2004 liet Ernst August sr. dat deels over aan het toekomstige familiehoofd, een besluit waar hij spijt van kreeg en dat tot een lange rechtbanksaga heeft geleid, die meestal in het voordeel van zijn zoon werd beslecht. De banden zijn daardoor onherroepelijk verbroken, en volgens Duitse media heeft Ernst August ermee gedreigd te hertrouwen en een derde gezin te zullen stichten, zodat hij zijn zonen en Alexandra kan onterven en nieuwe erfgenamen kan aanstellen.

Warme relatie onderhouden

Prinses Caroline heeft daarentegen altijd een warme relatie onderhouden met haar stiefzonen, die ook erg innig omgaan met haar oudste kinderen Andrea, Charlotte en Pierre Casiraghi. Door op papier getrouwd te blijven, kan ze dus voorkomen dat haar man de prinsen Ernst August jr. en Christian en hun eigen dochter Alexandra nog verder kwelt en de toekomst van de familie op het spel zet. Al moet Caroline daar wel blijvend vernederingen voor slikken...

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.