• Liefde

Prinses Caroline moest liefdesbedrog zwaar bekopen

Door Redactie
Prinses Caroline moest liefdesbedrog zwaar bekopen

De Britse koningin Elizabeth gruwt van scheidingen en tóch komen ze in haar familie vaker voor dan haar lief is. De Spaanse oud-koning Juan Carlos hield er tijdens zijn huwelijk met Sofia talloze affaires op na, maar van één minnares lijkt hij maar niet los te komen. En de Monegaskische prinses Caroline kreeg een koekje van eigen deeg nadat ze de man van haar goede vriendin inpikte. Achter de keurige paleisdeuren gebeurt vaak meer dan wij weten.

Nadat prinses Caroline haar grote liefde Stefano Casiraghi verloor aan de gevolgen van een bootongeluk, stond haar goede vriendin Chantal Hochuli dag en nacht klaar voor haar klaar. Ook Chantals echtgenoot Ernst August van Hannover wierp zich op als troostpilaar. En dat laatste mondde uit in een verboden romance! Chantal, die in 1981 trouwde met Ernst August en twee zoons van hem kreeg, kneep al jaren een oogje dicht wanneer haar man vreemdging. Maar zijn affaire met haar hartsvriendin ging haar te ver.

Geen sprookjeshuwelijk

Chantal vroeg een scheiding aan en in 1997 trouwde Caroline, die toen twee maanden zwanger was van dochter Alexandra, met de man van haar vroegere hartsvriendin. Een sprookjeshuwelijk werd het niet! Al snel kwam ook Caroline erachter dat Ernst August allesbehalve een droomman was. Hij had problemen met paparazzi en werd aangeklaagd door een Duitse hotelier in Kenia wegens mishandeling – hij zou de man met een boksbeugel het ziekenhuis in hebben geslagen omdat zijn nachtrust werd verstoord door het lawaai van de hoteldisco. Ook zorgde hij voor een heuse rel toen hij tijdens de Expo 2000 in Hannover tegen het Turkse paviljoen plaste. En dan waren er nog de eindeloze zuippartijen, die de prins verontschuldigend afdeed met: ‘Ik kan nu eenmaal moeilijk ‘nee’ zeggen’. Aan Caroline’s geduld kwam een eind toen Ernst August steeds vaker – net zoals tijdens zijn huwelijk met Chantal – flirtte met andere vrouwen.

Na de breuk met Ernst August heeft Caroline nooit meer een serieuze relatie gehad. De prinses leeft tegenwoordig een teruggetrokken bestaan in Clos Saint Pierre, haar villa in Monaco, waar geen ruimte meer lijkt voor een liefdespartner.

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story Royal. Deze special ligt nu in de winkel of bestel 'm hier.

Prinses Caroline moest liefdesbedrog zwaar bekopen

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.